Minicursus Maanstaf maken

De Maan en onze innerlijke processen

Misschien heb je wel eens gemerkt dat je bij volle maan overloopt van energie en minder goed slaapt. Dit is een bekend fenomeen en het is een bevestiging van de grote kracht en energie van de maan op onze aarde. Waar de zon een belangrijke rol speelt bij actie en groei naar buiten toe, daar speelt de maan- energie in op onze innerlijke processen. Innerlijke actie is nodig om gerichte actie vorm te geven naar buiten toe.

Alles waar je aandacht aan schenkt, groeit

Vanaf Nieuwe Maan tot de volgende Volle Maan, wanneer de maan in kracht toeneemt, is het een mooie tijd om even stil te staan bij wat er in deze periode in jouw leven speelt en om te ontdekken wat je daarbij nodig hebt. Om je intenties en wensen te verwerken in iets tastbaars kun je een prachtige Volle Maanstaf maken welke je bij de Volle Maan (in meditatie of ritueel) kunt inzetten om die intenties en wensen te bekrachtigen!

Zelf je Volle Maanstaf maken

Elke volle maan heeft een eigen naam en thema dat gerelateerd is aan de cyclische processen van de natuur. Ook de mens kent zijn cycli en met de maan als onze gids is het maken van zo’n staf dan ook niet alleen creatief proces, het roept vragen op over waar je je op dat moment begeeft: is het tijd om iets nieuws te starten, iets te bestendigen, te vervolmaken of is het tijd om (eerst) iets los te laten? Het natuurlijke materiaal waarmee je je staf vorm geeft kan daarbij een vertaalslag maken. Zo kan het maken van de staf ook een bewustwordingsproces zijn. En ontstaat er een zeer persoonlijk stuk ‘gereedschap’ wat je letterlijk ter hand kunt nemen om bewust meer richting aan je leven te geven; het helpt je te focussen op je haalbare doelen.

Maanstaf maken bij Afnemende Maan

Vanaf Volle Maan tot aan de volgende Nieuwe Maan is het de tijd om energie naar binnen te laten stromen, om rust en zelfreflectie in acht te nemen, te evalueren, los te laten of af te stoten. Het is het moment om stil te staan bij wat er in jouw leven gaande is en om te ontdekken welke zaken er onbewust nog spelen die je bij jouw ontwikkeling belemmeren. De afnemende Maan werpt licht op deze ‘schaduw-zaken’ en je kunt je nieuw verworven inzichten, intenties en wensen verwerken in een mooie, persoonlijke ‘loslaat-staf’.

Wat bied ik jou?

De cursus is inclusief basismateriaal, koffie, thee en lekkers. Het basismateriaal houdt in: een stok van de op dat moment door de natuur aangereikte houtsoort, drie edelstenen die staan voor de hoofdthema’s van jouw intenties en eventueel verf en lak (op waterbasis). Naast het collectieve proces wordt ook jouw persoonlijke (onderbewuste) proces belicht, wordt jouw staf persoonlijk geduid en krijg je documentatie en tips mee naar huis over hoe je met je staf kunt werken en ‘manifesteren’.

Deze minicursus bestaat uit drie lessen. We starten we met de theorie achter het collectieve proces van deze Vollemaansenergie en belichten ons persoonlijke proces, we zoeken ons materiaal uit en starten met het bouwen van de staf waar we in les twee mee verder gaan. In de derde les maken we de staf af en ontvang je je duiding.

Inschrijven: mail naar info@pluter-jupito.nl na de algemene voorwaarden onder Contact gezien te hebben waarmee je aangeeft daarmee akkoord te zijn gegaan.

NB: De cursus ‘Maanstaf maken’ wordt uitsluitend op aanvraag en bij voldoende deelnemers georganiseerd. Voor boeking/ meer info bel: 06 41039965