Workshop Maanstaf maken

De Maan en onze innerlijke processen

Misschien heb je wel eens gemerkt dat je bij volle maan overloopt van energie en minder goed slaapt. Dit is een bekend fenomeen en het is een bevestiging van de grote kracht en energie van de maan op onze aarde. Waar de zon een belangrijke rol speelt bij actie en groei naar buiten toe, daar speelt de maan- energie in op onze innerlijke processen. Innerlijke actie is nodig om gerichte actie vorm te geven naar buiten toe.

Alles waar je aandacht aan schenkt, groeit

Vanaf Nieuwe Maan tot de volgende Volle Maan, wanneer de maan in kracht toeneemt, is het een mooie tijd om even stil te staan bij wat er in deze periode in jouw leven speelt en om te ontdekken wat je daarbij nodig hebt. Om je intenties en wensen te verwerken in iets tastbaars kun je een prachtige Volle Maanstaf maken welke je bij de Volle Maan (in meditatie of ritueel) kunt inzetten om die intenties en wensen te bekrachtigen!

Zelf je Volle Maanstaf maken

Elke volle maan heeft een eigen naam en thema dat gerelateerd is aan de cyclische processen van de natuur. Ook de mens kent zijn cycli en met de maan als onze gids is het maken van zo’n staf dan ook niet alleen creatief proces, het roept vragen op over waar je je op dat moment begeeft: is het tijd om iets nieuws te starten, iets te bestendigen, te vervolmaken of is het tijd om (eerst) iets los te laten? Het natuurlijke materiaal waarmee je je staf vorm geeft kan daarbij een vertaalslag maken. Zo kan het maken van de staf ook een bewustwordingsproces zijn. En ontstaat er een zeer persoonlijk stuk ‘gereedschap’ wat je letterlijk ter hand kunt nemen om bewust meer richting aan je leven te geven; het helpt je te focussen op je haalbare doelen.

Maanstaf maken bij Afnemende Maan

Vanaf Volle Maan tot aan de volgende Nieuwe Maan is het de tijd om energie naar binnen te laten stromen, om rust en zelfreflectie in acht te nemen, te evalueren, los te laten of af te stoten. Het is het moment om stil te staan bij wat er in jouw leven gaande is en om te ontdekken welke zaken er onbewust nog spelen die je bij jouw ontwikkeling belemmeren. De afnemende Maan werpt licht op deze ‘schaduw-zaken’ en je kunt je nieuw verworven inzichten, intenties en wensen verwerken in een mooie, persoonlijke ‘loslaat-staf’.

Wat bied ik jou?

Deze workshop is inclusief basismateriaal, handouts, thee en lekkers. Het basismateriaal houdt in: een stok van de op dat moment door de natuur aangereikte houtsoort, drie edelstenen die staan voor de hoofdthema’s van jouw intenties, veren en schelpen. Olie, verf en lak zijn oveneens beschikbaar.

We belichten het collectieve proces van deze Vollemaansenergie en ontdekken hoe jouw persoonlijke (onderbewuste) proces daarmee resoneert. Vervolgens zoek je je materiaal uit, uit een ruim assortiment hout, stenen, veren, schelpen en (tegen bijbetaling) andere mogelijke metalen symbolen en we starten met het bouwen van de staf. Hier gaan we in les 2 mee verder en aan het eind van die middag ontvang je documentatie en tips over hoe je (ritueel) met je staf kunt werken en manifesteren en als er genoeg tijd rest ontvang je de duiding van je staf!

Deze workshop telt twee lessen van ca. 5,5 uur en kost €85,00 per keer.

Actuele cursusdata: Wordt op aanvraag ingepland of zie agenda.

Inschrijven: mail naar info@pluter-jupito.nl na de algemene voorwaarden onder Contact gezien te hebben waarmee je aangeeft daarmee akkoord te zijn gegaan.

Je deelname is echter pas bevestigd wanneer je het workshopbedrag conform de Algemene Voorwaarden van tevoren hebt overgemaakt op: Pluter-Jupito NL14 RABO 0302 8612 54

Of vraag mij om een betaalverzoek.