Over Pluter-Jupito

‘Over Pluter-Jupito’

Aurum et Argentum

Op mijn verjaardag op 12-12-’12 kreeg ik als cadeau een geleide meditatie aangeboden; “Ontmoet je persoonlijke Gids”. Hierin ontmoette ik de bijzondere gedaante achter mijn innerlijke stem; een ‘Raaf medicijnman’ en ontving ik tevens een symbool. Het symbool was van een goud en tegelijk zilverkleurig edelmetaal en lag in kristalhelder water in een poel onder een waterval op een grote steen te blinken in de zon. Toen ik later onderzocht waar het symbool voor zou kunnen staan zag ik dat het een versmelting van de twee planetaire symbolen voor Pluto en Jupiter is.

Het verenigen van tegenpolen

Tentijde van mijn eerste expositie over rituele krachtvoorwerpen werd mij ‘ingefluisterd’ dat het tijd werd om voor mijzelf te beginnen. Samen met mijn collega’s verloor ik wegens ‘bedrijfseconomische omstandigheden’ mijn baan bij de stenenwinkel waar ik twaalf jaar met veel liefde heb gewerkt. Na de verdrietige impact hiervan zag ik heel duidelijk dat daar waar een deur dicht gaat, een ander zich opent en startte ik mijn bedrijf. Pluter-Jupito is de letterlijke vertaling van de twee planeten in het Latijn. Ook hier, in de taal, versmelten deze twee.

Pluter-Jupito

is het symbool voor de dwergplaneet Pluto en de reuzenplaneet Jupiter. Samen staan zij voor alle groeikrachten die je leven nieuwe impulsen geven, voor de ontplooiing van je persoonlijkheid, het verbreden van je horizon en voor de kracht van de diepste verandering of transformatie. We leven in een duale wereld, alles ‘is’ bij gratie van zijn tegenpool; groot-klein, licht-donker, zo boven-zo beneden. Uit een these en antithese een mooie synthese te creëren is de uitdaging. Alles wat we als tegenpool ervaren, werkt tegen en beperkt, de polen samenbrengen maakt dat er harmonie ontstaat.

In Pluter-Jupito heb ik mijn twee grootste passies kunnen verenigen: de liefde voor de stenen en creativiteit! Het symbool dat ik van mijn gids aangereikt heb gekregen is uiteraard het logo van mijn bedrijf geworden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.