Jessica Vogel

Gevoelsmens

Ik heb in mijn leven vooral mijn hart gevolgd waarbij ik ook wel keuzes ‘tegen beter weten in’ heb gemaakt en ook heb ik mezelf aan dezelfde steen gestoten. Een hardnekkig probleem blijft zich toch steeds weer in een andere gestalte aandienen, de les erachter heb ik uiteindelijk wel gezien. Daar waar het kwartje eenmaal viel ervoer ik een goed en dankbaar gevoel omdat ik besefte dat het nieuw verworven inzicht een mooie bijdrage leverde aan mijn zelfverwezenlijking.

Zinzoeker

“Ken U Zelve” staat bij mij hoog in het vaandel, ik denk ook dat het van een hoge universele waarde is in alle processen die ik aanwend om een beter mens te worden. Eigenlijk ben ik altijd op zoek geweest naar de zin van het leven in z’n algemeenheid en naar mijn specifieke levensopdracht in het bijzonder. Hoogsensitief zijn en alleenstaande moeder van twee bijzondere, inmiddels volwassen en uitgevlogen, kinderen die evenmin het geplaveide pad bewandelen, vind ik soms best een uitdaging. Tegelijkertijd tel ik mijn zegeningen en leer ik van mijn ervaringen; het bedwingt mijn ego en verruimt mijn ziel.

Talent

Gezegend ben ik met een aangeboren creatief talent. Deze appel valt niet ver van de boom, mijn vader was eveneens enorm getalenteerd en volgde zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Helaas heeft hij zijn talent te weinig kunnen benutten, omstandigheden maakten dat hij is gaan werken waar zijn passie eigenlijk niet lag. Hier heb ik van mogen leren en nam mij voor mijn hart te blijven volgen toen ik mij inschreef bij dezelfde academie. In 1992 ben ik afgestudeerd aan de afdeling tekenen en schilderen.

Levenskunstenaar

Mijn opleidingen heb ik vanuit passie en leergierigheid gekozen en voornamelijk gevolgd om te groeien als mens. Na mijn studie aan de kunstacademie, mijn opleiding en jarenlange werkervaring in de edelsteentherapie, dagelijkse zelfstudie, vele vakgerichte cursussen, waaronder mijn opleiding in SRT, vele workshops en het leren van mijn levenslessen tot nu toe, heb ik mijn draai gevonden in Pluter-Jupito. Waarin ik mijn unieke werkwijze heb ontwikkeld die zich richt op het vergroten van zelfkennis en ontwikkeling. Hiermee hoop ik anderen te inspireren zodat zij zichzelf eveneens op zielsniveau kunnen ontmoeten.